Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2014 22:43 - Маркетингова обкръжаваща среда на тема "Преодоляването на бедността по света"
Автор: ivianai Категория: Новини   
Прочетен: 1218 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.04.2014 15:37


1.Обкръжаващата среда на тема "Преодоляването на бедността по света"

 

 

Бедността с всяка изминала година взема все по- големи размери, засилва се и това не се усеща само от занижения стандарт на живот, олекналият джоб на средностатистическия гражданин, но и от „дупката“ в държавната хазна. Районите с бедно население по света са със проблеми като инфекции,болести и други опасни зарази. Бедността води до липсата на храна и на подслон. Насочих се към този проблем,защото смятам,че на планетата има достойнно  място за всеки един от нас и не трябва да има хора,които да тънат в мизерия и нищета. Мизерията буди най-голяма тревога сред жителите на планетата - по-силна, отколкото климатичното затопляне, тероризмът и войните.

Крайно време е да се засили нетърпимостта на българина към бедността, защото от това най-много страдат децата. За много от тях щастливото детство се превръща в непостижима мечта. Има деца които са лишени от игри и забавления, не им осигуряваме нормална среда за развитие. Нарастващата бедност води след себе си безброй негативи, като един от тях е невъзможността за получаване на образование. Това от своя страна спомага за нарастването на неграмотността и невъзможност за реализация в обществените сфери. Гладът става постоянен спътник на хората по целия свят. Бедността също означава да имаш ограничен избор за начина си на живот, който може да доведе до социално изключване.


2. Mисия на организацията, цели и възможности


Мисия
Мисията на организацията е да успее да повлияе положително на съзнанието на всички, с цел да бъдат по човечни към хора имащи проблеми с бедността и с превъзмогването й, за да се замислят върху набиращия се с все по- голяма сила проблем - бедността по света.


Целите на организацията са: 
- популяризиране на дейности насочени към тези райони
- информираност на обществото отностно бедните райони по света
- изработване на информационни материали с фактологичен характер
- да се организират повече кампании с цел подпомагане на нуждаещите се


Възможности
 Организацията е с цел за възможности  за личностно развитие и избор за подобряване на жизнения стандарт. Възможности за създаване на нужните доходи за задоволяване на основните материални потребности от храна, облекло, подслон и т.н. и достъп на всички нуждаещи от социални услуги като образование и здравеопазване. Безработицата също е един голям проблем,  на който би могло да се обърне внимание и да се намали до голяма степен.

3.Контрoлируеми фактори за организацията

 Проблемът с бедността придоби особена чувствителност в контекста на протичащата глобална финансова и икономическа криза и нейните проявления – съкращения на работни места и увеличение на безработицата, влошаване на качеството на труда и др. В такива условия най-уязвимите групи от населението плащат най-високата социална цена. Кризата постави още по-остро въпроса за необходимостта от прилагането на такива мерки, които биха имали съществено влияние за ограничаване разпространението на бедността и социалното изключване. Бедността създава лошо образовани граждани, а липсата на знания води до крах в икономическото развитие на страната. Ниското равнище на образование е един от основните фактори, обуславящи бедността и социалното изключване.

Чрез организацията  се опитвам да подканя и накарам всички хора, които имат възможност да дадат от себе си храна, дрехи или някаква сума пари. Нека всички бъдем по-човечни и по-щедри, защото има хора които наистина имат нужда от дарение.

  • Организиране на концерт с благотворителна дейност.
  • Създаване на документален филм, чрез посещение в бедни райони
  • Заснемане на автентични кадри, в различни части на света от ученици посещаващи тези райони.
  • Организиране на кампания за събиране на дарения (дрехи, играчки и други)
  • Организиране на фотоизложба, оказваща бедността по светa
Екипа, осъществяващ организацията, ще събира снимков материал и ще следи редовно за информация по темата. Ценността на мисията на организацията е да информираме и накараме обществото да приеме, по на сериозно този толкова сериозен и все по- разрастващ се проблем, за това ще изработим брошури, флаери, информационни табла, плакати, фотоизложби и билбордове  с които да информираме колкото се може по- голяма част от населението, също така бихме могли да анкетираме обществото с което да разберем дали са достатъчно информирани за проблема.  

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivianai
Категория: Новини
Прочетен: 8720
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031