Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2008 15:36 - Как да почистим нашия дом.
Автор: mitikon Категория: Бизнес   
Прочетен: 20036 Коментари: 1 Гласове:
0



Има някои много често задавани въпроси свързани с използването на многото домакински препарати. Ще се опитаме да отговорим на някои от тях.

Въпрос: Как да почистим силно замърсените плочки в банята най-лесно и бързо?
Препаратите за фаянс и теракот са наистина в голямо разнообразие. Но можем да ги разделим на два основни вида: за ОСНОВНО почистване и ТЕКУЩА подръжка. Ясно е, че тези за текуща подръжка няма да ви свършат работа в случая. Затова ние сме разработили концентриран препарат "Холекс" за фаянс, направен на основата на органични и неорганични киселини и ПАВ. Един литър (2 бутилки) са достатъчни за измиване и на най-замърсената и голяма баня. Той, както и сродните му препарати, могат да се разреждат от 1:1 до 1:10 с вода. Това трябва да го пише на етикетите. За самото почистване: с гъба или четка намазваме повърхностите, като леко разтриваме. Оставяме 5-10 мин и измиваме с вода. Ако има непочистени участъци, повтаряме процедурата. Внимание! Ако фугите са почернели ги изтъркваме направо с препарат до почистване. Ако не се почистват (това става обикновенно в кухните) ни е необходим препарат на алкална основа "Холекс" за почистване на печки и грилове. С него третираме внимателно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с домакински ръкавици, като внимаваме да не попадне в очите. След 10-15 мин. измиваме обилно с вода. НЕ СМЕСВАЙТЕ ДВАТА ПРЕПАРАТА!!!

Въпрос: Запуши се канала. Как да го изчистя?
Това е един много често възникващ проблем за някои домакинства. На пазара се предлагат множество препарати. И както патилите знаят почти всички не вършат работа. И това е така, защото запушванията са от разнороден характер. Прахообразните са нищо повече от натриева основа на гранули. Но тя, както и течната, може да осапуни мазнините и твърдия натриев сапун съвсем да запуши канала. Какви са нашите съвети. Първо. Не оставяйте канала съвсем да се запуши. Още при първите признаци започнете почистване. Отворете всички достъпни ревизии и ги почистете механично. Купете няколко бутилки кислол. Той е евтин и съдържа солна и сярна киселина. За нашият гарантираме 25% съдържание нкато 35% солна киселина. Той при поливане трябва силно да шупти. Не купувайте "ментета". С някои от тях можете да си измиете ръцете без да ви навреди на кожата. Излейте около литър на малки дози. Не пускайте водата поне още 30 мин. Повторете процедурата 4-5 пъти. Ако не се получава, купете калиева основа. Ще я намерите трудно по магазините. Проверете в складове за химикали и лабораторна стъклария. Може да използвате и нашият уникален препарат "Холекс" за измиване печки, грилове и силно замърсени домакински съдове. Изливате пак около 500 мл. Изчакайте час и измийте с вода. НЕ СМЕСВАЙТЕ ПРЕПАРАТИТЕ!!  Ако след 3-4 процедури запушванията останат, промийте и започнете трета процедура. За нея ше ви е необходим водороден прекис (30%). Излейте, като задължително ползвайте ръкавици. Ще започне силно пеноотделяне. На повърхността ще излизат замърсявания, които трява да почиствате. Ако и тогава каналът ви е запушен трява да преминете към механични начини.

Въпрос: Мога ли да използвам белина в пералната машина?
Белината съдържа натриев хипохлорит, който при разреждане освобождава хлор. Следователно НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО използването на белина в пералнята, която е от метал. Няма измислен инхибитор за хлора към метала, т.е. вещество което да му пречи да взаимодейства с металите. Има препарати, които са на кислородна основа и имат избелващо действие. Така наречените глупаво, белини за цветно пране. Те са по-безопастни. Разбира се използването на белина в пералнята не означава, че ще потрошим машината. Ако излеем 20-30 мл.(25 г/л)  разреждането е такова, че хлора не може да нанесе поражения, но имайте едно наум. 

Въпрос: Защо на пазара има "ментета"?
Законодателството у на с е такова, че всеки може да произвежда каквото си иска. Например има защитени марки на белина с активен хлор ДО 5(ПЕТ) ГРАМА НА ЛИТЪР. Нашата белина е по бившия стандарт от Татово време - 25-30 грама на литър активен хлор! Така, че четете на етикетите ппреди покупка! Не винаги реномирани фирми и марки предлагат добро качество. Аз например закупих от магазин на една голяма верига в България препарат за почистване на фаянс, за над 5 лева за половин литър. При тестовете се оказа, че препарата е за текуща подръжка, добре ароматизиран, но не върши никаква работа. Той е създаден за да се чисти чистото.

Въпрос: Мога ли да използвам белина или други хлоросъдържащи препарати за премахване на мухъла?
Да, можеш, но ефекта няма да е траен. Наистина хлорът ще убие плесента, но ако не се премахне причината, което е почти невъзможно, мухълът отново ще се появи. Обърнете се към специализирани фирми, които ще решат проблема ви и ЩЕ ВИ ДАДАТ ГАРАНЦИЯ. Обикновенно 3-5 години!

Въпрос: Как да премахнем неприятната миризма?
Трябва да видим кое причинява тази миризма. Като открием причината или причинителя си изработваме стратегия за действие. Съветът ни е, не използвайте рекламирани ароматизатори и др. вещества. Те не могат да отстранят източника на миризмата. Само насищат с ароматни фреони въздуха и ние не усещаме неприятната миризма. Често даже могат да се получат крайно неприятни комбинации. Най-често използваният дезинфектант е хлорната вар и белината. В зависимост от причинителя, третирайте с тези евтини и ефикасни препарати. Ефикасно е също третирането с оцет или по-силни киселини. След дезинфекцията, измийте добре и тогава ако искате ароматизирайте.


Тагове:   дом,   как,   Нашия,


Гласувай:
0



1. анонимен - bmca http://frdesacvuittonnmagasinn.info f ibuue pfaqq
22.10.2012 04:16
rupyr <a href=http://frdesacvuittonnmagasinn.info>louis vuitton pas cher</a> rwzkso <a href=http://frdeabercromfitchmagasinn.info>abercrombie france</a> lycqk http://frdesacvuittonnmagasinn.info de sid http://vetementsrallphlaurensdesoldes.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mitikon
Категория: Бизнес
Прочетен: 122263
Постинги: 12
Коментари: 22
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930